Múlt héten már tettem említést egy esetleges 290 alatti euróról a cáfolatok cáfolata cikkem végén. Jelenleg 290,45 az árfolyam, és csupa jó hír lengi körül a hazai fizetőeszközt. Jelenleg zajlik a dollárkötvény kibocsájtás, ami egyelőre a vártnál nagyobb sikerrel kecsegtethet. A másik éppen zajló esemény Mario Draghi beszéde, ami rossz hírek esetén el tudná rontani a hangulatot a forint piacán is, de eddig ez nem látszik.

Összességében biztos sokan akarják az erős forintot kihasználni és most bevásárolni euróból, de kérdéses, hogy visszaüt-e ez a közeljövőben. Amennyiben bekövetkezne ez a forinterősödés, úgy a most nyitott EUR/HUF longokon a stoppok aktivizálódása még inkább lefele tornázhatják az árfolyamot.

Középtávon Matolcsy György személye jelenti a legnagyobb kockázatot a forint piacán és amennyiben kineveznék jegybankelnöknek, biztosan negatívan hatna az árfolyamra. Hozzátenném, hogy már a piac kezd hozzászokni a gondolathoz, így részben már be van árazva a kedvezőtlen szcenárió.

Egy januári cikkünk is beigazolódni látszik, miszerint a február eddig is izgalmas volt, de a továbbiakban is ez várható. Ha szeretne profi devizapiaci üzletkötőkkel opciós és határidős piacokon kereskedni, regisztráljon jobb oldalon adatai megadásával.

Vogel András, Solar Capital