A Johnson & Johnson egy fogyasztási cikkek gyártásával és értékesítésével foglalkozó vállalat, bár gyanítom ezzel nem mondtam nagy újdonságot, nap mint nap találkozunk a cég logójával a fürdőben, konyhában, illetve a lakás számos egyéb pontján.

Árbevétele stabil, és ugyan a piaca terén erős a konkurencia és a helyettesítő termékek sora, mára az egyik legmegbízhatóbb brandek egyike. Több mint száz éve alapították, és 230 leányvállalattal rendelkezik. Termékei megbízhatóságán keresztül elérte, hogy fogyasztói tekinthetők tudatos, visszajáró vásárlóknak, ráadásul termékeire folyamatosan, napi szinten szükség van, így az is szinte elképzelhetetlen, hogy bevételei hirtelen drasztikus csökkenésnek indulnának.

Árfolyam
Kép: Solar Capital

A január 22-én közzé tett negyedéves jelentésből kiderült, hogy az egy részvényre jutó nyeresége a várakozásokat felülmúlta, illetve árbevétele is 8 százalék meghaladta az előző év azonos időszakát, a nemzetközi értékesítések 9 százalékkal nőttek tavaly óta, a részvények mégsem reagáltak különösebben a hírre, csendben meneteltek felfelé.

Heves mozgásokat nem érdemes várni ettől a papírtól, azonban egy tartós lassú emelkedés, melynek most is épp szemtanúi vagyunk, sokáig eltarthat.

A papírt kockázatkerülőbb befektetőknek ajánljuk, de nagyszerűen alkalmas például a portfóliónk diverzifikálására is. Ha érdekli, és befektetne, akkor regisztráljon jobb oldalon adatai megadásával.

Vetter Péter, Solar Capital