Sokaknak rááll a keze, gondolata, hogy a 200 napos mozgóátlag környezetében euró vételi pozíciót indítsanak forint ellenében. A 308-as idei csúcs óta először járunk a 200 napos átlagnál. Technikailag támaszt jelenthet.

EUR/HUF árfolyam
Kép: Solar Capital

Ráadásul az előttünk álló órákban a pénzcsapok nyitva tartásával kapcsolatos információk kerülnek napvilágra a tengeren túlról. Az elmúlt napokban felerősödött globális kockázatvállalás törékennyé válhat, ha utalást kapunk az amerikai pénzpumpa mérsékléséről. (Pár óra múlva okosabbak lehetünk.)

A következő napokban a Magyar Nemzeti Bank (MNB) május 28-i kamatdöntése miatt izgulhatunk. Várakozások szerint szinte borítékolható a 25 bázispontos vágás. Egy-egy hang az 50 pontos csökkentést sem tartja kizártnak. (Az 1,7 százalékos éves infláció most távolodott el legnagyobb mértékben a jegybanki alapkamattól (4,75 százalék) az augusztusban megkezdett kamatvágási ciklus óta.)

Fent említett események kimenetelét nem tudjuk, még kevésbé a piac ezekre adandó reakcióját.
Javaslatunk a kockázatok leszorítása mellett egy hetes ATM (at the money) EUR/HUF call opció vásárlása. Ezt mintegy másfél forintért lehet megvenni, ennél kisebb stoppal a határidős piacon sem javasolt pozíciót indítani.

Regisztráljon és igyénybeveheti ingyenes konzultációinkat szakértőinkkel.

Solar Capital