Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Óbudai Egyetem Híradástechnika Intézetének tesztlaborjában egy 2G mintahálózat, valamint egy 3G protokol teszter már eddig is a diákok rendelkezésére állt, a 4G hálózatról korábban azonban csak elméleti tudást szerezhettek. A 4G bázisállomás telepítésével a Vodafone célja olyan valós gyakorlati tudás megszerzésének biztosítása, amelyet a hallgatók tanulmányaik befejeztével munkájuk során is alkalmazni tudnak - derül ki a mobilszolgáltató közleményéből.

Az Óbudai Egyetem tantervének megfelelően a gyakorlati képzést megelőző félévben a diákok elméletben sajátítják el a szükséges ismereteket, majd ezután vesznek részt a laborgyakorlaton. Az új teszthálózatot a valódihoz hasonlóan tudják működtetni, és azon az eredetivel megegyező méréseket végezhetnek, így az egyetem mérnökhallgatói rendszerszintű tudásra tehetnek szert, és mélyebb ismereteket szerezhetnek a 4G hálózatokat illetően.

A labor megvalósításával az Óbudai Egyetem azon kevés európai intézmény közé tartozik, ahol egy komplett, működő 4G hálózat áll a diákok rendelkezésére - mondta Réger Mihály, az Óbudai Egyetem Rektora. A mérnökhallgatók számára így lehetőség nyílik valódi tapasztalatokon alapuló gyakorlati tudás megszerzésére, amely nem csak számukra, de a vállalatok számára is előnyt jelent a jövőben - tette hozzá.

A most átadott 4G labor egy másfél éves megállapodás eredménye, melynek folyatására nyitott a Vodafone. Ezzel - Amrita Gangotra, a Vodafone Magyarország Műszaki vezérigazgató-helyettese szerint - hosszú évek múlva is kamatoztatható értéket teremtenek az oktatásban, és piacképes tudással rendelkező szakemberek képzését támogatják.

(Lányokat tanít programozni a Vodafone)