A GVH a 29-es (Monori központú) körzetben nyújtott internetes szolgáltatási feltételeket (árazási és műszaki paramétereket) vizsgálta.

A GVH korábban a fogyasztói jelzések alapján kezdte el vizsgálni, hogy a Monor környékén élőknek miért kell többet fizetniük az ország többi területéhez képest. A UPC egyedüli szolgáltató az adott területen található települések nagy részén. Akkor azt feltételezték, hogy a cég visszaélt gazdasági erőfölényével.

A UPC már az eljárás vizsgálati szakaszában (2016 áprilisában) érdemi árcsökkentést hajtott végre a teljes 29-es körzetben, majd kötelezettségvállalási nyilatkozatot is tett, amelyet a GVH visszajelzései alapján több alkalommal módosított.

Most a UPC-nek a következőket kell teljesítenie:

Hálózatfejlesztés 12 településen (Csévharaszt, Hernád, Káva, Monorierdő, Nyáregyháza, Örkény, Pánd, Pusztavacs, Táborfalva, Tatárszentgyörgy, Újlengyel és Vasad) 2017. december 31. és 2019. június 30. között. Itt vagy nincs jelen más vezetékes hálózattal rendelkező versenytárs, vagy ha van, annak ereje eltörpül a UPC-é mellett. A vállalt fejlesztéseket a cég több mint 1 milliárd forintos költséggel hajtja végre saját és pályázati forrásból.

A UPC biztosítja, hogy a fejlesztéssel érintett ügyfelek olyan feltételekkel tudjanak szerződni, mit az országban mások.

A cég fenntartja a - 2016. áprilisban bevezetettekhez képest is - kedvezőbb árakat a még elérhető (és a kiépíteni vállalt hálózatoknál rosszabb minőségű) ADSL internet szolgáltatására mindaddig, ameddig utóbbi az adott településen még elérhető a vállalt hálózatfejlesztést követően.

A vállalat feladata még az érintett fogyasztók megfelelő tájékoztatása, valamint az egyes teljesítési lépések igazolása is a GVH számára.

A UPC nem kapott bírságot.