Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A cipő- és táskabrandként ismert európai Musette üzleteinek bejáratánál telepített képfeldolgozó szenzortechnológia alkalmazásával képes valós időben számolni az üzlet személyforgalmát, de az adatok visszamenőlegesen is elérhetők interneten keresztül, mobiltelefonról, és számítógépen is. Az alkalmazást az Intechsys Kft. és a Vodafone közösen fejlesztette - derül ki a Vodafone Magyarország közleményéből.

A Musette budapesti boltjaiban bevezetésre kerülő látogatószámláló rendszer célja, hogy segítse a menedzsmentet a döntéseiben. A vásárlószámolás csak eszköz, a valódi cél a döntéstámogatás. Az üzlet tulajdonosai egyebek mellett például arról is kaphatnak információt, hogy az eladótérben melyik termék vagy termékcsoportok iránt legnagyobb a kereslet.

A hazai kiskereskedelmi forgalomban is egyre inkább megjelennek az egymással kommunikálni képes intelligens eszközök, és egyre többen ismerik fel, a digitális technológiák milyen nagymértékben képesek hozzájárulni a vásárlói szokások, viselkedési normák megismeréséhez és döntési folyamatok elősegítéséhez - mondta Pete Gábor, a Vodafone Magyarország IoT területért felelős vezetője. A szakember szerint néhány év múlva az intelligens szenzortechnológiákon alapuló megoldások olyan mértékben elterjedhetnek, hogy az intelligens terek, boltok és áruházak a mindennapi életünk részét képezik majd és egyre inkább megjelenhetnek majd az egyedi vásárlói igényekre szabott termékek is.