Április 1-jén teljesen megszünteti MobilTárca szolgáltatását a Magyar Telekom, az OTP Mastercard Mobil PayPass bankkártyával rendelkező ügyfelek kártyáit letiltják. Ilyen kártyát február 1-től nem is lehet igényelni.

Szintén letiltják a Supershop NFC-kártyákat, a jegy.hu rendszerében vásárolt nfc-jegyeket 2017. április 1. után törölik a sim-kártyáról. A MobilTárca alkalmazás eltűnik a Google Play Store-ból.

A Telekom azt kéri, hogy az előbbi szolgáltatásokkal kapcsolatban ne őket, hanem partnereiket keressék az ügyfelek. A szolgáltatás megszűnése miatt nem kell sim-kártyát cserélni.

Reagált a cég kommunikációs igazgatósága

A Telekom idén új mobil fizetési applikációval jelentkezik. Az Mobiltárca megszűnésével érintett ügyfeleket a szolgáltató közvetlenül SMS-ben értesítette. Az ügyfeleknek nincs teendőjük a szolgáltatás kivezetése kapcsán. A Magyar Telekom hisz abban, hogy a mindig kéznél lévő mobiltelefonnak fontos szerepe lehet a fizetésben, hiszen segítségével könnyen, gyorsan fizethetünk készpénzmentesen. Ezért jelenleg is dolgozik egy olyan megoldáson, amellyel a mindennapi élethelyzeteket kényelmesebbé tevő szolgáltatásokat tud kínálni egy mobiltelefonos applikációban.

A Telekom a lépést nem indokolta, ügyfélszolgálatukon csak annyit közöltek, hogy a kínálatunkban a jövőben is elérhető lesz hasonló funkciókkal bíró mobilalkalmazás.

A Magyar Telekom 2014 novemberében indította el a MobilTárca szolgáltatást. A MobilTárca egy olyan alkalmazás, amellyel virtuális formában egy helyen - egy arra alkalmas mobiltelefonban, illetve NFC SIM kártyán - tárolhatók egyes bank- és hűségkártyák, továbbá koncert-, színház- és más belépőjegyek. Így egyszerűen, egy érintéssel lehet fizetni, hűségpontokat gyűjteni, valamint rendezvényekre belépni.