Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az idei, immár ötvenedik CES-en a tervek szerint 3 800 kiállító (köztük mintegy 600 startup) és 165 ezer látogató lesz jelen a több mint 220 ezer négyzetméteren elterülő kiállításon.

A 2017-es CES minden meghatározó technológiai trendet felvonultat. Így külön kiállítóteret kap többek között a 3D nyomtatás, a kiterjesztett valóság (AR), a drónok, az e-kereskedelem, a fitnesz tech, a robotika, az önvezető autók, az okos otthon technológiák, a videó játékok, vagy a viselhető eszközök.

2017-ben négy magyar cég is bemutatkozhat az eseményen. A GPS Tuner már évek óta stabil résztvevője a kiállításnak, a korábban kerékpáros navigációs rendszerével jelentős nemzetközi sikereket elérő cég fő terméke immár az elektromos kerékpárokhoz készített komplex fedélzeti számítógép alkalmazás, az EBike Tuner, amely képes arra, hogy folyamatosan adatokat szolgáltasson a bicikli akkumulátoráról és a felhasználó teljesítményéről is a jól bevált navigációs funkciók mellett.

A kerékpáros szoftverfejlesztő mellett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH), startupok nemzetközi piacra lépését segítő InnoTrade programjának köszönhetően három magyar korai fázisú vállalkozás is bemutatkozhat a CES-en.

Az Apple eszközökhöz komplett kiegészítőt készítő DoBox, már szintén ért el nemzetközi sikert: közösségi finanszírozási kampány keretében nemrégiben 100 ezer dollárt (több mint 28 millió forintot) kalapoztak össze a Kickstarter-en. A piacon teljesen egyedi megoldást nyújtó kütyüvel könnyedén köthetők össze a különböző Apple készülékek, más, külső eszközökkel (pl. televízióval, monitorral, zenelejátszóval stb.).

A Sybrillo már szintén egy sikeres nemzetközi pénzgyűjtő kampánnyal a háta mögött utazik Las Vegasba: a csapat ugyancsak a Kickstarter-en kapott közel 150 ezer dollárt (több mint 42 millió forintot). A népszerű GoPro akciókamerákhoz fejlesztett távirányítható stabilizátor segítségével bárki professzionális minőségű videó felvételeket készíthet.

A harmadik résztvevő magyar startup, a Chameleon pedig egy olyan átfogó okos otthon platformot fejlesztett ki, mely kompatibilis a legtöbb gyártó különböző smart home eszközeivel, így egy egységes irányító központként szolgál a felhasználóknak. A rendszer képes többek között a fűtés, a hűtés, a világítás, a biztonsági rendszer, a szórakoztatóelektronika, a sötétítés vagy az öntözés vezérlésére is.