Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tervek szerint nagyjából 2018 második felétől használhatják majd a magyarországi lakosok az ingyenes wifiszolgáltatást, a digitális jólét programban megfogalmazott cél az, hogy az ország 3500 településén legyen egy köztéri és egy középületben elérhető hozzáférés.

Az NFM szerint a koncepció kialakítása során figyelembe kell venni az összes kapcsolódó projektet, így a szupergyors internet programot is, amelynek keretében minden magyar háztartásnak elérhetővé kell tenni a másodpercenkénti 30 megabites sávszélességű internetet.

A szélessávú hálózat fejlesztését uniós támogatással valósíthatják meg a győztesek. A tenderre 43 pályázó cég 234 ajánlatát bírálták el a kiírók. A nyertesek mindent összevetve 43 milliárd forint támogatásban részesülnek, a projekt összköltsége közel 63 milliárd forint. A pályázatban feltétel volt, hogy a nyertesek vállalják: az adott járásban minden fejlesztéssel érintett település központjában ingyenesen elérhető vezeték nélküli internetszolgáltatást biztosítanak.