Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Vodafone a 2600MHz-es LTE frekvenciasáv bekapcsolásával már Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Pécs, Szeged és Veszprém legforgalmasabb területein is elindította a leggyorsabb hálózati szolgáltatásának tesztműködését, így az arra képes telefonokon ezekben a városokban az akár 225Mbit/s-os elméleti letöltési sebesség is elérhető - közölte a mobilszolgáltató.

A Vodafone 4G hálózatának kültéri lefedettsége Budapesten már elérte a közel 100 százalékot, a beltéri a 98,1 százalékot, a metróvonalak mentén pedig a 99 százalékot, és az országos kültéri 4G lefedettség a 95 százalékot. A mobilszolgáltató országos kültéri 4G lefedettsége pedig elérte a 95 százalékot

A mobilszolgáltató már korábban elindította a fővárosban és Tatabányán, illetve a Balaton keleti medencéjében a 4G+ szolgáltatást is az 1800MHz-es LTE frekvenciasáv bekapcsolásával. A 4G kapacitás megduplázására a fogyasztók egyre növekvő sebesség- és adatigénye miatt volt fontos a Vodafone szerint. A 4G+ szolgáltatás bekapcsolásával akár a 150Mbit/s-os elméleti letöltési sebesség is elérhetővé vált, ami azt jelenti, hogy erre alkalmas készülékekkel és a lefedett területeken egy nagyfelbontású (HD) filmet már néhány perc alatt le lehet tölteni.

A mobilszolgáltató közleménye szerint az elsődleges cél a vidéki, gyéren lakott települések lefedésének szélesítése, amelyet - jellemzően az ország észak-keleti és dél-nyugati területein - új állomások építésével is biztosítanak.

A vállalat tehát jelenleg a lefedettség további növelésére helyezte a fő fókuszt, de emellett a háttérben elkezdték az 5G hálózat néhány éven belüli bevezetéséhez szükséges előkészületeket is - mondta el Amrita Gangotra, a Vodafone Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese.