Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az internetes vásárlások száma egyre nő, azonban az elmúlt két-három hónapban azt vette észre a testület, hogy van egy társaság amelyik a fogyasztókat védő rendelkezésektől eltérően cselekszik.

Főleg az okostelefonok, porszívók esetében voltak gondok a műszaki cikkek közül.  Baranovszky György a beérkezett panaszok alapján példaként említette, hogy a fogyasztó 14 napon belül visszaküldte a terméket, mert javítását, vagy a pénz visszatérítését szerette volna, azonban elfogadhatatlan okok miatt a cég nem teljesítette a kérést - olvasható az Inforádió oldalán.

Előfordul az is, hogy a futárcéget hibáztatják a termék sérülésekor, azonban ennek nyomon követése nehézkes. Ezért azt javasolja a Budapesti Békéltető Testület elnöke, hogy a fogyasztó fényképezze vagy videózza le a javításra szánt terméket, így van a kezében bizonyíték az ilyen indokok kivédésére. (Ezért olyan drága az iPhone itthon)

Amennyiben a probléma kezelése nem zökkenőmentes, akkor érdemes megkeresni a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát, mert tud segíteni abban, hogy melyek a megbízható cégek.