Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Június 15-től bárhol az Európai Unión belül, felárak nélkül lehet mobiltelefonunkról hívást kezdeményezni és fogadni, sms-t írni és internetezni. Ez az EU 500 millió állampolgárának többsége már élvezheti - kivéve az Európai Parlament (EP) néhány senior menedzserét és tanácsadóját, akik közül sokan nagyon sokat utaznak Európán belül és lelkes Whatsapp felhasználók.

Az Európai Néppárt (EPP) - a Fideszt is a soraiba tudó pártcsalád - volt a legnagyobb csoport, amely leginkább szorgalmazta a roaming díjak felszámolását. Ennek ellenére az informatikai részlegük által küldött email - amely a Politico birtokába jutott - sokukat lelombozhatott: a levélben ugyanis az informatikusok közölték az érintettekkel, hogy a roamingdíjak azon felhasználók számára, akiknek a sim-kártyáját a pártcsalád biztosítja, még a hónap végéig élnek.

Ebben az is szerepelt, hogy a jobbközép pártcsaládnál csak augusztus 1-én adnak a sim-kártyás előfizetésekhez egy havi 10 GB-os adatforgalmat. Ez azt jelenti, hogy júliusban még megabájtonként kell a tagoknak fizetniük az adatroamingolásért - olvasható az emailben a Politico szerint.

Az EPP-ben az email nagy felzúdulást keltett, sokan ugyanis nem értik, hogy hagyhatta az EP úgy jóvá a roaming díjak eltörlését, hogy azt saját magára nem alkalmazza.

Ez a brüsszeli lap szerint úgy történhetett meg, hogy több EPP-nek dolgozó - akik sokat utaznak Európa-szerte és sokat használja a Whatsappot - egy vállalati szerződést írt alá Belgium legnagyobb szolgáltatójáva, a Proximus-szal - jegyzi meg a Politico.