Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az állásportálok esetében 100 látogatásra kb. 7-10 jelentkezés jut, amelyek között nagy számban kevésbé releváns jelentkezések is találhatók. A hirdetőknek gyakran 5-600 jelentkező közül kell megtalálniuk a legalkalmasabbat a strukturálatlan önéletrajzok és pályázatok között kutatva. A folyamat rendkívül munka- és időigényes, mert a jelentkezések mindössze 2 százaléka releváns, így a megüresedett állások betöltése egyre nehezebb.

A gazdasági helyzet generálta munkaerőhiány ráadásul ma már termelést korlátozó tényezőként is jelentkezik, elég csak a kereskedelmi szektorra és az építőiparra gondolnunk. Ha mégis lenne munka és arra megfelelő szakember, egymásra találásukat megnehezíti a maradi, kőbe vésett álláskeresési szisztéma - olvasható az allas.hu közleményében. Az amúgy sem könnyű helyzetet tovább nehezíti, hogy a túlkereslet miatt, az állással bírók is folyamatosan új kihívások után néznek. A hagyományos, önéletrajz alapú álláskeresés azonban egy olyan zárt rendszer az allas.hu szerint, amiből sokszor éppen a legfontosabb képességek és készségek nem derülnek ki, ezzel is nehezítve, hogy a legmegfelelőbb munkaadó és munkavállaló egymásra találjon. (Persze az üres állások betöltése nem mindenhol probléma, íme azok a magyar települések, ahol egyetlen álláskereső sincs.)

A magyar szakemberekből álló startup csapat oldalán önéletrajz alapú pályázás helyett a valódi tapasztalatokra, képességekre és ismeretekre építve kapcsolja össze a munkaadót és a munkakeresőt. Az allas.hu a megváltozott munkalehetőségekre, és munkahelyi igényekre épít, teret adva a változásnak szakít a hagyománnyal, ami a CV-kben használt unalomig ismert és a pályázó valódi tudását csak körvonalakban bemutatott panelekkel operál. Esetükben az álláskereső valós képességeit mutathatja meg s töltheti fel a rendszerbe. Hatalmas segítséget ad a munkakeresőknek az is, hogy a munkák között böngészve a felületen azonnal láthatóvá válik az, hogy az adott állás követelményei mennyire illenek a profilban megadott címszavakhoz, azaz hány százalékban illik hozzájuk a megpályázott munka.