A Grants4Apps® Accelerator keretében olyan digitális egészségügy-profilú startupok pályázhatnak, amelyek szoftver- vagy hardverfejlesztései, technológiai projektjei hozzáadott valós értéket képviselnek a páciensek és orvosok számára is, és nagyban hozzájárulnak a betegek egészségi állapotának, életminőségének javításához, valamint elősegítik az egyes gyógyászati eljárások fejlődését.

Azon öt nyertes startup, amelyik a crowdsourcing-alapon működő programra a legígéretesebb digitális egészségügyi koncepcióval pályázik, 50 ezer euróig terjedő pénzügyi támogatást, továbbá Berlinben, a Bayer Pharma AG központjában 100 napra egy irodahelyiséget kap. Ezen kívül a nyerteseket a Bayer saját szakértői és független üzletemberek mentorálják üzleti modelljeik továbbfejlesztésében és projektjeik megvalósításában. (Színre lépett az eltűnt magyar milliárdos - sikercéghez igazolt.)

Tavaly világszinten összesen 408, ebből Magyarországról 9 pályázat érkezett be a Bayer nemzetközi mentorprogramjába, amelyek közül nyertesként a 4 legjobb között végzett a Turbine formáció.

A startupok idén május 31-ig jelentkezhetnek, mégpedig ide kattintva.