Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Péntek délután óta sorra tarolja le a számítógépeket a WannaCry nevű zsarolóvírus, ami időközben már Magyarországra is elért és a Kormányzati Eseménykezelő Központ is riasztást adott ki az országra.

A kártevő azokat a számítógépeket bénítja meg, melyek tulajdonosai nem frissítették a Windows operációs rendszert futtató gépükön a Microsoft által már két hónapja közzétett, a most kihasznált biztonsági rést betömő frissítést - mutat rá a hvg.hu cikke.

Miután ez a frissítés csak a hivatalosan támogatott Windows-verziókra állt rendelkezésre, a probléma nagyságát észlelve a Microsoftnál váratlan döntést hoztak: a rendkívüli helyzetre való tekintettel a már nem támogatott verziókhoz is elkészítették a biztonsági rést betömő szoftverfrissítést, amit azonnal közzé is tettek. A Windows XP-t, Windows 8-at és Windows Server 2003 verziót használók innen tölthetik le és telepíthetik a javítást.

Ez a kör a Gemius adatai alapján Magyarországon a netezők 5 százalékát érinti, nemzetközi viszonylatban pedig valamivel magasabb ez az érték. Ebben a körben azonban nincsenek benne azok a gépek, amelyeket nem használnak internetes keresésre (például az ipari kiszolgáló számítógépek) - jegyzi meg a hvg.hu.