A tárgyalásos közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben.

A T-Systems a nyár legnagyobb hazai informatikai botrányába keveredett a BKK elektronikus jegyrendszerének fejlesztésével, emiatt a közelmúltban két vezetőnek távoznia kellett a vállalattól. A cég végül vállalta, hogy "saját költségén helyezi új platformra" az e-jegy rendszert.

A NISZ-beszerzés megnevezése így szólt: elektronikus megoldás az eltérő földrajzi helyszíneken történő közigazgatási ügyintézés munkaszervezésének és kommunikációjának fejlesztésére. Ez magában foglalja - egyebek mellett - a videokommunikációs központ berendezéseit, az eszközök licenceit, a video központi vezérlést, továbbá a video és hangrögzítés miatti tárterület fejlesztését is.

A projektet az uniós Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program és a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program  finanszírozza. A T-Systems-szel az ajánlatkérő szeptember 6-án kötötte meg a szerződést.

A tenderen közösen indult még, de nem nyert az Invitel Technocom Kft., valamint a szlovák Soitron s.r.o. cég.