Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az idei első kiadvány főbb megállapításai:

  • A fintech befektetések globális volumene 4,2 milliárd dollárról 3,2 milliárd dollárra csökkent 2017 első negyedévében.
  • A kockázati tőke jelenléte továbbra is erős a szektorban.
  • Jelentősen csökkent a tranzakciók méretének mediánja az olyan, zárásukhoz közeli tranzakciók esetében, amelyek kockázati tőke bevonása mellett valósulnak meg.
  • A vállalati kockázati tőkebefektetések volumene továbbra is nagy, arányuk ugyanakkor csökkent.
  • A regtech-befektetések népszerűsége töretlenül nő, miközben az insurtec- befektetések is kedveltek.

Miközben Európában a befektetések volumene és tranzakciós aktivitás egyaránt csökkent a szektorban (89 tranzakció során mindössze 880 millió dollárnyi befektetés), a kockázati tőke szerepe jelentősen nőtt. 67 tranzakció során összesen 610 millió dollárnyi kockázati tőke áramlott a szektorba, ami új rekordnak számít - derül ki a KPMG elemzéséből.

A brexittel kapcsolatos bizonytalanságok ellenére az Egyesült Királyság súlya továbbra is jelentős az európai piacon; az első negyedév 10 legnagyobb tranzakciójának fele valósult meg a szigetországban.

Amerikában a kockázati tőke jelenléte jóval erősebb, mint Európában, a kockázati tőkebefektetések volumene csak az USA-ban 1,2 milliárd dollár volt 2017 első negyedévében. Ázsia lemaradása ugyanakkor jelentős, a januári-márciusi időszakban a kockázati tőkebefektetések volumene mindössze 406 millió dollárt tett ki - olvasható a jelentésben.