Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egyre több kiberfenyegetéssel kell szembenézniük a vállalatoknak, beleértve a zsarolóvírusokat, az üzleti e-maileket érintő visszaéléseket és az IoT-eszközöket célzó támadásokat, ráadásul immár a kiberpropagandával is meg kell küzdeniük - derült ki a Trend Micro friss jelentéséből, mely azokat a fenyegetéseket elemzi, amelyek 2017 első félévében megnehezítették vagy ellehetetlenítették az informatikai tervezést.

A kiberbiztonsági cég szerint az év első felében több mint 82 millió zsarolóvírushoz kapcsolódó fenyegetés és mintegy 3000 üzleti e-mailes visszaélési kísérlet történt. Áprilisban és júniusban a WannaCry és Petya zsarolóprogramok világszerte több ezer vállalatnak okoztak fennakadásokat, számos különböző iparágban. A támadások által okozott kár, beleértve a termeléskiesést és a károk elhárításának költségeit is, körülbelül 4 milliárd dollárra tehető. Emellett az FBI szerint az üzleti e-mailes átverések a károk teljes összegét globálisan 5,3 milliárd amerikai dollárra növelték 2017 első felében.

Aggasztó, hogy egyre jelentősebbek az IoT-eszközöket célzó támadások. A Politecnico di Milano (Polimi) egyetemmel együttműködve a Trend Micro arra jutott, hogy az ipari robotok is áldozattá válhatnak, ezzel termeléskiesést és jelentős anyagi kárt okozva. A cégeknek éppen ezért nem lenne szabad félvállról venni a biztonsági kérdéseket, mégsem fordítanak elég pénzt és erőforrást a védekezésre. Az informatikai költségvetésekben ugyan nő az ilyen jellegű kiadások aránya, de a vállalatok nem tudják úgy elosztani a forrásokat, hogy minden fenyegetést kezelni tudjanak.