Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Éveken át Nexus néven gyártott okostelefonokat a Google, tavaly viszont Pixel névre váltott, jelezve a változást, hogy ezentúl a prémium kategóriás telefonok piacát célozza meg, és ezzel az Apple-lel és a Samsunggal szemben pozicionálja magát - áll a times.com cikkében.

A Pixelt teljes mértékben a Google szakemberei tervezik, ellentétben a korábbi Nexus modellekkel.

Sok a bizonytalanság még az új modellekkel kapcsolatban, de néhány iparági pletyka már napvilágot látott.

Új megjelenés

A Pixel két verzióban került a boltok polcaira: a Pixel 4,97, a Pixel XL 5,5 hüvelykes kijelzővel rendelkezik. Az utóbbi modell még nagyobbá válhat: a Pixel XL utódja 6 hüvelykes kijelzővel is rendelkezhet, ez viszont nem okozná a telefon méretének növekedését. A híresztelések szerint a Samsunghoz és az LG-hez hasonlóan a Google is kivezeti a kijelzőt egészen a készülék pereméig.

A kisebb verziót is áttervezik, igaz kisebb mértékben. Elképzelhető, hogy eltávolítják a jack csatlakozót, amivel helyet teremtenek a sztereó hangszóróknak.

A készülékek kamerája nem valószínű, hogy több megapixelt kap, de új funkciókkal bővülhet. A továbbfejlesztett kamera a hírek szerint a sötétben jobb minőségű képek létrehozására lesz képes.

Nagy teljesítmény

Mindkét verzió Qualcomm Snapdragon 835 processzor alatt fog futni. Többek között ez hajtja a OnePlus 5-öt, az Essentialt, amely az Android tervezőjének új telefonja és a Samsung Galaxy S8 egyes modelljeit is.

A vásárlók 4 gigabájt memóriára és 64 gigabájt tárhelyre számíthatnak, a nagyobb verzió viszont akár 128 gigabájt adatot is tud tárolni. (Új funkció érhető el a Google Térképben.)

Beáll a sorba

A Pixel első verziója nem volt vízálló, ezzel kilógott az iPhone, Samsung és az LG csúcskategóriás készülékei közül. A híresztelések szerint viszont a második megjelenés változtathat ezen.

A továbbfejlesztett funkciók a készülékek árát is növelik. A kisebb modell árusítása 700 dollárnál (több mint 187 ezer forint) kezdődhet, míg a nagyobb kijelzős típusért 819 dollárt (219 ezer forintot) is elkérhetnek.