Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A versenyre növekedési fázisban lévő és nemzetközi kiugrás előtt álló vállalkozások - scaleupok - jelentkezését várják, amelyeknek sikeres technológiai megoldást kínáló terméke vagy szolgáltatása van a következő öt terület valamelyikén: digitális ipar, digitális városok, digitális jóllét, digitális infrastruktúra és digitális pénzügyek - írja az MTI.

A győztesek egyenként 100 ezer euró összértékű támogatás nyerhetnek, amelynek részeként egy éven keresztül piac- és ügyfélszerzéshez, valamint a növekedéshez szükséges tőke bevonáshoz kapcsolódó személyre szabott támogatást nyújt számukra az EIT Digital üzletfejlesztői csapata 50 ezer euró értékben, illetve ugyanennyi pénzjutalmat is kapnak.

A versenyre az elmúlt 10 évben alapított vállalkozások jelentkezését várják, amelyeknek bejegyzett székhelye az Európai Unió valamely országában található, és 2016-os összbevételük meghaladta a 300 ezer eurót, vagy legalább 2 millió euró tőkebefektetést tudnak felmutatni.

Minden kategória öt legjobb csapata kap lehetőséget arra, hogy személyesen is bemutatkozzon a szakmai zsűri előtt. A döntőket 2017 végén európai nagyvárosokban rendezik: digitális városok - Trento, digitális ipar - Eindhoven, digitális jóllét - Madrid, digitális pénzügyek - Budapest, digitális infrastruktúra - Berlin. (Startupokat támogat a Mol.)

A budapesti szervezet 2012-ben konzorciumként alakult azért, hogy felgyorsítsa a magyarországi és a közép-kelet európai innovatív infokommunikációs fejlesztéseket. A konzorcium alapító tagjai az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), valamint az Ericsson Magyarország és a Magyar Telekom, amelyekhez 2017 elején csatlakozott az OTP, az MTA Sztaki, az Evopro és az E-Group.

A közlemény szerint a versenyre 2014 óta 27 európai ország több mint 1400 vállalkozása jelentkezett, és a legtöbb győztes startup ma már nemzetközileg sikeres cég.