Flip néven új vezetékes ajánlatot kínáló márkát indít kedden útjára a Telekom. A Flip az egyszerű alapszolgáltatást kereső, a többlet és kényelmi szolgáltatásokat nem igénylő ügyfeleknek szól, havi 4 ezer forintért, hűségidő nélkül.

A Flip ajánlata összesen 130 digitális tévécsatornát, 100 megabites letöltési sebességet, wifi routert, valamint vezetékes telefont nyújt a flipes számok közötti ingyenes beszélgetési lehetőséggel. A Flip az induláskor több mint félmillió háztartásban válik elérhetővé, az ország több pontján. Az egyetlen opció, hogy az internet sebességét 1000 forintért meg lehet duplázni, de minden más adott.

"Azt látjuk, hogy van egy olyan ügyfélkör, amely kifejezetten az alapszolgáltatásokat keresi. Őket egy új, az egyszerűséget és a kötöttségmentes szabadságot képviselő márkával hatékonyabban és pontosabban tudjuk megszólítani. Ezt felismerve indítjuk el új márkánkat, a Flipet" - mondta Christopher Mattheisen.

A Flippel egy teljesen új csapat jött létre saját ügyfélkapcsolati és értékesítési csatornákkal, amely kizárólag a Flip leendő ügyfeleit szolgálja ki, ugyanakkor a műszaki hátteret a Magyar Telekom adja. Az online elérhetőség mellett működtetik a 1446-os telefonos ügyfélszolgálati számot is.

A szolgáltatás jó lehet a nyaralókban is, ahol nincs szükség folyamatos televízió- és internetelőfizetésre - mondta Endersz Frigyes, a Flip vezetője.

Arra a kérdésre, hogy miért nem a "Telekom nevén fut a csomag" Mattheisen azt felelte, hogy nem kívánják titkolni a szolgáltatást, de egy teljesen úgy szegmenst céloznak meg, amelyhez úgy gondolták jobb egy új arculattal fordulni.