Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Alexa, Cortana, Siri. Egyre több ember hallott már a mesterséges intelligenciával felszerelt háztartási eszközök neveit, de jelenlegi képességük messze elmarad a potenciális lehetőségektől - véli a Financial Times újságírója.

A Morgan Stanley kutatása szerint 11 millió hangalapú okoseszközt használnak világszerte, de árulkodó, hogy a leggyakrabban használt funkciók között a konyhai időzítő és a számológép szerepelnek - ilyen eszköznek azonban nagyon drága az okosasszisztens.

A készülékek egyik fő hibája, hogy akkor is reagálnak, amikor a felhasználó nem hívta életre. Az Amazon eszköze például aktív üzemmódba lép, amikor az Arsenal futballistája, Alexis Sánchez neve hangzik el, de már reklám is épült hasonló hibára. Más esetben az eszközök félreértik a felhasználó szavait. Így történhetett meg, hogy egy online bevásárlólistára fegyver vagy szánhúzó kutya került fel.

Azonban, ha korlátlan időt adunk a végtelen számú marketinges szakembereknek, akkor előbb-utóbb elképzelhető az áttörés - zárja cinikus megjegyzésével az írást a cikkíró. (Ezért buknak el sokan)

Viccek is születnek az okosasszisztensek félreértéseiből

Legutóbb akkor, amikor az Amazon felvásárolta a Whole Foods amerikai kereskedelmi láncot. A vicc szerint az Amazon tulajdonosa kérte saját virtuális asszisztensét, hogy vásároljon a Whole Foods-tól, de egy félreértés következtében az asszisztens megvásárolta az egész üzletláncot.

Címlapkép forrása: Pixabay.com