Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Invitech Solutions szerint a "DC10" elnevezésű adatközpontnak a minősítéseket világszerte végző Uptime Institute megadta a TIER III minősítést, amellyel a Magyarországgal szomszédos országokban is mindössze csak három létesítmény rendelkezik. Ezzel ez a több mint 1000 négyzetméteres létesítmény lett az első ilyen minősítéssel rendelkező szerverpark Magyarországon.

Az Invitech Solutions célja ezzel, hogy Magyarországon a legmagasabb, tanúsított megfelelőségi szintet tudja garantálni, miután meggyőződésük, hogy hamarosan számos vállalat ezt a színvonalat fogja meghatározni követelményként, amikor adatközpontot keres - nyilatkozta az átadón Javorniczky Áron, az Invitech Solutions operatív vezérigazgató-helyettese.

A Tier III tanúsítás - amelyet főleg pénzintézetek követelnek meg - lényegében magas rendelkezésre állást, az adatközpontban karbantartást, berendezés-cserét vagy bármilyen más nem üzemszerű állapot esetén is garantált szolgáltatási paramétereket jelentenek, ugyanis minden aktív eszközből rendelkezésre áll tartalék. Emellett a tanúsítás előírja, hogy minden ellátási útvonal - azaz például az adatátvitel, a villamosenergia-betáplálás vagy a hűtés - kettőzött legyen, tehát egy ellátási útvonal kiesése esetén is minden berendezés üzemfolytonossága biztosítható legyen.

Az Invitech Solutions közleménye szerint a szerverparkba az első bérlők hamarosan beköltöznek.

Az MTI szerint az adatközpont-bővítés, és a létesítmény üzemeltetése a következő tíz évben összesen mintegy 4 milliárd forint közvetlen ráfordítást jelent a társaság számára.

Az Invitech Solutions jelenleg több mint 650 szakembert foglalkoztat és mintegy 6000 üzleti partnerének nyújt telekommunikációs-, adatközponti- és felhőmegoldásokat, illetve it-szolgáltatásokat.

Idén júliusban a a Digi Távközlési Zrt. megvásárolta az Invitel csoport lakossági és kisvállalati üzletágát, az Invitel Távközlési Zrt.-t, a tranzakció várhatóan 2018 első negyedévében zárul. Az akkori közlemény szerint az Invitel csoport, a továbbiakban Invitech Solutions az üzleti it és telekommunikációs infrastruktúra piacára fókuszál. A felek mintegy 43 milliárd forintos vételárban állapodtak meg. A tranzakció kulcseleme egy hosszú távú együttműködési megállapodás, amely szerint az Invitech Solutions hálózati és it szolgáltatásokat nyújt a Digi számára, minimum éves 2,8 milliárd forint értékben, legalább tíz évig. Az Invitech Solutions hasonló időtartam alatt szintén hálózati szolgáltatásokat igényel a Digi csoporttól, éves szinten átlagosan 500 millió forint értékben.