Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A japán cég szerdán azt közölte, hogy az idei második negyedévet 21,26 milliárd jen (190 millió dollár) adózott eredménnyel zárta a tavalyi év azonos időszakában elért 24,53 milliárd jen veszteség után - írja az MTI.

A csaknem 128 éves múltra visszatekintő vállalat működési nyeresége 16,21 milliárd jen volt a tavalyi 5,13 milliárd jen működési veszteség után.

Az eladások csaknem két és félszeresére, 154,07 milliárd jenre emelkedtek a második negyedévben éves szinten. Az eredményjavulás oka a Switch játékkonzol és a hozzá tartozó szoftverek növekvő eladása.

A kiotói központú játékóriás eredménye azt jelzi, hogy az idei üzleti évben trendfordulóhoz érkezett: több év kedvezőtlen eredményei után - amit a Switch elődje, a Wii U iránti gyenge kereslet okozott -, az idén újra javuló teljesítményről számolhat be a vállalat.

A Nintendo továbbra is 45 milliárd jen adózott eredménnyel és 750 milliárd jen eladással számol az idei üzleti évben. A japán vállalat az április-júniusi időszakban 1,97 millió Switch konzolt értékesített, és 2017-re továbbra is összesen mintegy 10 millió konzol eladását tervezi.

A Switch konzol márciusi piacra dobása óta nagy siker, a vállalat alig tud a piaci keresletnek megfelelő mennyiséget gyártani, döntően a nagy japán, európai és amerikai igények miatt.