Az online prezentáció-készítő programot nyújtó magyar hátterű Prezi megvásárolta a Lettországból induló Infogram nevű céget - jelentették be az érintett cégek kedden.

Az Infogram egy egyszerűen használható online grafikon- és infografika-készítő alkalmazást nyújt, amelyet számos médium,cég és magánszemély használ világszerte, köztük például a Napi.hu.

Mit mutatnak?

"Az Infogram a legjobb az adatok megjelenítésében, a Prezihez hasonlóan képesek elérni, hogy az emberek odafigyeljenek a bemutatott információkra" - idézi az Index Árvai Pétert, a Prezi vezérigazgatóját.

Mikko Järvenpää, az Infogram vezérigazgatója pedig azt mondta: "Egy grafikon az csak egy grafikon, része az elmesélni kívánt történetnek, de néha a legfontosabb rész éppen az, amiről az adatok árulkodnak. Ha érthető és magával ragadó módon mutatjuk be az információkat, akkor az elősegíti a teljes történet intuitív befogadását".

Külön is, együtt is

A felvásárlásban készpénz és részvények cseréltek gazdát, de ennek összegét nem árulták el a felek, magánvállalatként erről nem is kell tájékoztatást adniuk. Az Infogram különálló cégként, a Prezi 100 százalékos tulajdonaként működik tovább, azaz a kétbrand megmarad.

Árvai elmondta, nem azzal foglalkoznak, hogy ki kinek a beosztottja, hanem hogy mit tudnak elérni közösen. A cégvezetők azt ígérték, rövidesen valami újdonsággal jelennek meg a piacon.

A címlapképen Prezi.com vezetője, Árvai Péter szerepel.