Az olajcég honlapja szerint jelenleg 4,9 százalék a saját állomány, vagyis az osztalékra szánt összeget a fennmaradó 95,1 százalék között osztják szét. Ennek alapján 462,79 forintra jöhet ki az egy részvényre eső osztalék, vagyis nagyságrendileg ekkora kifizetésre számíthatnak a tulajdonosok akkor, ha a fordulónapig nem emelkedik jelentősen a társaság saját részvény-állománya.

Az előterjesztésekben kiemeli a cég, hogy a 46 milliárdos összeg a speciális tételek nélküli nettó eredmény 25 százaléka. Érdekesség, hogy a legnagyobb tulajdonosként a magyar állam 25,7 millió részvénye után 11,9 milliárd forintnyi osztalékra lesz jogosult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!