A Richter a készítményt Lisvy márkanév alatt forgalmazza az Európai Unióban, más európai országokban, valamint a latin-amerikai térség néhány országában. A készítmény az Európai Unióban történt engedélyeztetést követően, 2014 első negyedévétől kezdve az európai országok többségében fokozatosan megkapta a nemzeti forgalomba hozatali engedélyeket is.

A megállapodás értelmében, a szerződés aláírásakor teljesített mérföldkő kifizetés mellett, a Richter további mérföldkő kifizetéseket teljesít a termék forgalomba hozatalának függvényében. Mindemellett a termék piaci bevezetését követően a Bayer további forgalomhoz kötött royalty bevételekre jogosult.

A Bayer-rel kötött megállapodás értelmében a Richter felelős egy forgalomba hozatalt követő minőségi vizsgálat (PASS-vizsgálat) elvégzéséért és finanszírozásáért.

A megállapodás kapcsán a társaság vezérigazgatója, Bogsch Erik a következőket mondta: "Ez a megállapodás egy újabb lépésnek tekinthető a márkanévvel ellátott nőgyógyászati termékkörünk világpiacon történő további bővítése felé, amely egyúttal az egyik legfontosabb stratégiai kezdeményezésünk is egyben".

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!