A tőzsde prémium kategóriájában jegyzett Biztonsági Nyomda az eredménytartalékát is felhasználva összesen 1,08 milliárd forintot oszt szét a részvényesek között. A társaság magyar számvitel szerinti adózott nyeresége 989,454 millió forint volt 2014-ben, ezt egészítik ki 90,555 millió forinttal az eredménytartalékból.

A társaság birtokában lévő saját részvényekre eső osztalékot a részvényesek között arányosan szétosztják.

A társaság 2014. évi konszolidált üzleti beszámolóját 22,7 milliárd forint árbevétellel és 1,017 milliárd forint mérleg szerinti eredménnyel elfogadták a részvényesek.

A közgyűlés felhatalmazta az igazgatóságot saját részvények vásárlására, amelyek a társaságnál bevezetett munkavállalói és vezetői opciós részvényvásárlási program fedezetét biztosítják. A felhatalmazással az igazgatóság legfeljebb a jegyzett tőke 20 százalékának erejéig vásárolhat saját részvényeket 2016. október 20-ig.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!