Kitartottak a kereskedés végéig az emelkedések az amerikai tőzsdén, a Dow és az S&P 500 új történelmi csúcson fejezte be a napot. A Nasdaq Composite ma átlépte az 5000 pontos szintet, és végül ott is zárt - pontosan 5008 ponton -, ahol 2000 márciusa, vagyis az internetlufi csúcsa óta nem járt. Ez 0,9 százalékos erősödésnek felel meg - írja a Portfolio.hu.

Ma egy fontosabb makroadat volt, de az nem mozgatta meg igazán a piacokat. A befektetők már a pénteki átfogó munkaerőpiaci adatokra várhatnak.

Még tovább gyengült az infláció az Egyesült Államokban, ezúttal a Fed preferált mutatóját, a személyes fogyasztások árindexének januári alakulását ismerttték. Az egy évvel korábbi szinthez képest pusztán 0,2 százalékos volt a drágulás. Havi alapon fél százalékkal süllyedtek az árak a PCE-alapú inflációs mutató szerint. Az éves index ezzel 0,8-ról 0,2 százalékig süllyedt, vagyis lényegében stagnáltak a fogyasztói árak az Egyesült Államokban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!