Késő délután egy euróért 297,70 forintot kellett adni, ez 0,8 százalékkal volt magasabb a csütörtöki jegyzésnél. Nem sokkal korábban 298 felett is járt az árfolyam, majd onnan korrigált kicsit. A dollárral szemben 221,05-ig gyengült a magyar fizetőeszköz, míg a svájci frankért 239,14 forintot kellett fizetni. Az euró közben közel egyéves csúcsra ugrott a dollárral szemben, az 1,345-ös keresztárfolyamnál magasabbra 11 hónapja nem volt példa.

A jó hangulat annak volt köszönthető, hogy a nagy európai bankok az előzetesen becsülnél többet, 137,2 milliárd eurót fizettek vissza a tervezettnél korábban a tavaly felvett hároméves EKB-hiteleikből. A forint sajátos helyzetét jól jelzi, hogy a régiós devizák közül a lengyel zloty és a cseh korona kismértékben erősödött az euró ellenében, míg a román lej enyhén gyengült.

A bizonytalan hangulat az állampapírok másodpiacán is érződött, csak a 12 hónapos hozam tudott stagnálni, a többi futamidőn emelkedés volt. A 3 éves és a 3 hónapos papírok 5 bázisponttal magasabban cseréltek gazdát, mint tegnap, az ötévesek hozama 9 bázisponttal , míg a tízéveseké 14 bázisponttal kúszott feljebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!