Stagnálással indította a napot a forint, a délelőtti órákban 300-301 forintos euró jegyzés környezetében ingadozott, ami lényegében változatlan állapot volt a szerda esti záráshoz képest. A kora délutáni órákig nem történt semmi érdemleges, ekkor azonban az Európai Központi Bank (ECB) bejelentésére, miszerint a magyar jegybanktörvény tervezett változásai sem oldanak minden függetlenséggel kapcsolatos aggályt, gyengüléssel reagált a forint, ám a forgalom így is átlagos maradt - mondta a Napi Gazdaságnak Kolba Miklós, az ING devizaüzletágának a vezetője.

A hazai fizetőeszköznek az sem tett jót, hogy a dollár erősödött nap közben, így délután négy óra körül 244,12 forintot ért egy dollár, míg az euróért 302,40, a svájci frankért pedig 251,81 forintot kértek.

Az Államadósság Kezelő Központ által csütörtökön 3 sorozatból megtartott államkötvény aukción a 40 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre összesen 94,1 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, így az adósságkezelő 46 milliárd forintra emelte az elfogadott ajánlatok mennyiségét. Terv feletti eladás a 3 és 10 éves kötvény kibocsátásánál valósult meg. Az aukciós forrásbevonás mind a tegnapi másodpiaci referenciahozamokhoz (10-13 bázisponttal), mind a két héttel ezelőtti hasonló futamidejű kibocsátásokhoz képest (20-26 bázisponttal) magasabb hozamok mellett következett be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!