A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült, konszolidált gyorsjelentés szerint a csoport árbevétele a bázishoz képest 21,66 százalékkal csökkent, 18,3 millió euró volt.

Az árbevétel csökkenését a csoport tevékenységének átalakítása magyarázza: a bázisadatok még tartalmazzák a megszüntetett kereskedelmi tevékenység bevételeit, míg az ez évi bevételek elsősorban ingatlan bérbeadásból és ingatlanhasznosításból
származnak.

A csoport vagyonának döntő részét az anya- és leányvállalatok tulajdonában lévő ingatlanok képezik, ezeket a társaság 280 millió euróra értékeli. Ezen belül közel 250,5 millió euró a befektetési célú ingatlanvagyon értéke, a saját hasznosításúé pedig
mintegy 30 millió.

Míg az árbevétel 21,6 százalékkal csökkent, addig az értékesítési költségek 40 százalékkal voltak alacsonyabbak a bázisidőszakinál, a bruttó fedezet 14 százalékkal csökkent, megközelítette a 14 millió eurót.

A csoport üzemi szinten 3,8 millió euró nyereséget ért el az év első hat hónapjában, mintegy 38 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

A pénzügyi műveletek 112,7 ezer euró nettó eredményt hoztak, szemben a tavalyi első félév 549 ezer eurós pénzügyi nyereségével.

A cégcsoport adózás előtti nyeresége 3,94 millió euró volt, míg egy évvel korábban 3,33 millió eurót tett ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!