A Freesoft csütörtökön tartott éves közgyűlése a társaság magyar számviteli előírások szerinti éves beszámolóját 3,795 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 133,82 millió forint adózott eredménnyel és 5,82 millió forint mérleg szerinti eredménnyel hagyta jóvá. Az osztalék kifizetéséhez az adózott eredmény mellett 60 millió forintot az eredménytartalékából is felhasznál.

Az osztalékfizetés kezdő napja augusztus 27. A 2013. évi osztalékra jogosító FreeSoft-részvényt utoljára augusztus 11-én lehet vásárolni a tőzsdei forgalomban.

A nemzetközi számviteli szabványok szerinti konszolidált éves jelentést 6,16 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 499,56 millió forint mérleg szerinti nyereséggel fogadta el a társaság közgyűlése.

A Freesoft igazgatósága a közgyűléstől felhatalmazást kapott maximum 188 ezer darab (az alaptőke 10 százaléka) sajátrészvény megvásárlására, ami akvizíciós célok mellett a vezetői és dolgozói ösztönző program fedezetéül szolgál. A vásárlás elsősorban tőzsdei forgalomban történhet minimum 1000 és maximum 2500 forintos árfolyamon. A felhatalmazás 2015. október 23-ig érvényes.

A Freesoft részvényeit 2004 szeptemberében vezették be a BÉT-re. A papírok legutóbbi záróára 2300 forint volt, az elmúlt egy évben a legalacsonyabb árfolyamuk 1404, a legmagasabb 2353 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!