Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A versenyhivatali eljárásban a részt vevő felek olyan kötelezettségvállalást tettek, amellyel önkéntesen korlátozzák a kereskedelmi árrés emelés mértékét, valamint visszatérítést biztosítanak a közvetlenül velük szerződött kiadók internetes értékesítése után a következő három évben. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) december 10-i engedélyét követően a tőkepiaci törvény által biztosított határidőn belül sor kerül az SQ-Invest Kft. által korábban tett nyilvános vételi ajánlat lezárására - jelentette be a Shopline a BÉT honlapján.

A Libri és a Shopline májusban jelentette be a cégcsoportok összevonását. A két cégcsoport által aláírt megállapodás értelmében a Bookline könyves webáruházat üzemeltető Shopline-webáruház Nyrt. tulajdonosi köre megváltozik, valamint felvásárolja a Libri bolthálózatot és az azonos nevű internetes áruházat működtető társaság üzletrészeinek 100 százalékát. A részvények 67,70 százalékát a Libri-tulajdonos SQ Invest szerzi meg, a Shopline többségi tulajdonosa, a Közép Európai Kiadó és Média Zrt. (CEMP) pedig a részvények 27,31 százalékát tartja meg.

A Shopline továbbra is a tőzsdén marad, a két nagytulajdonos részvénypakettje mellett fennmaradó részvényeket továbbra is kisbefektetők birtokolják majd - közölték a megállapodás aláírásakor.

Az SQ-Invest Kft. július 2-án tett kötelező nyilvános ajánlatot a Shopline-webáruház Nyrt. részvényeire 575 forinton, az ajánlat július 4-től augusztus 5-ig tartott. A részvényesek összesen 23 316 darab részvényre vonatkozóan nyújtottak be az ajánlatban foglaltaknak megfelelő elfogadó nyilatkozatot. A Shopline részvények október 1-jétől a standard kategóriából a T kategóriába kerültek át, utolsó záróáruk december 10-én 625 forint volt, az elmúlt egy évben pedig a legmagasabb áruk 750, a legalacsonyabb 400 forint volt. (E kategóriába azok a papírok tartoznak, amelyek nyilvános részvénykibocsátás nélkül, úgynevezett technikai bevezetéssel kerültek a tőzsdére.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!