A csötörtöki aukción 3 éves kötvényből 15 milliárd forintnyit hirdetett meg az ÁKK, amelyre az elsődleges forgalmazóktól 51,5 milliárd forintnyi ajánlat érkezett. Ebből 22,5 milliárd forintnyit fogadott el az ÁKK. A kialakult 8,70 százalékos átlaghozam 3 bázisponttal alacsonyabb a tegnapi másodpiaci 3 éves referenciahozamnál és 5 bázisponttal marad el a két héttel ezelőtti legutóbbi kibocsátás átlaghozamától.

Ötéves papírokból 15 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre 30,1 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amelyből végül az ÁKK a meghirdetett mennyiséget fogadta. A kialakult  8,82 százalékos átlaghozam megegyezik a tegnapi 5 éves másodpiaci referenciahozammal, de 9 bázisponttal elmarad a két héttel ezelőtti hasonló futamidejű kibocsátás átlaghozamától.

A 15 éves kötvényből 10 milliárd forintnyit hirdetett meg az ÁKK, amire 20,2 milliárd forintnyi vételi ajánlatot kapott. Végül 10 milliárd forintnyi mennyiségre fogadott el ajánlatokat. A kialakult 8,82 százalékos átlaghozam 5 bázisponttal alacsonyabb a tegnapi másodpiaci 15 éves referenciahozamnál, de 13 bázisponttal meghaladja a legutóbbi, még február 23-án tartott 15 éves kibocsátás átlaghozamát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!