A befektetők már a december 11-i Fed-kamatdöntést várják, a szakemberek szerint a 25 bázispontos lazítás biztosra vehető, az 50 pontos vágás esélyeit azonban csökkentette a vártnál jobb munkaerőpiaci jelentés: a munkanélküliségi ráta a várt, 0,1 százalékpontos növekedés helyett 4,7 százalékon maradt novemberben, míg a nem mezőgazdasági ágazatokban a prognosztizált 80 ezerrel szemben 94 ezer új munkahely jött létre. Az egyes részvényeket érintő események közül érdemes megemlíteni a Merrill Lynch elemzését, amiben a lakossági fogyasztás lassulását prognosztizálta, lejtőre küldve ezzel a hitelkártya-kibocsátókat: az American Express például több mint négy százalékkal esett. A süllyedő olajárnak betudhatóan ugyancsak gyengültek az olajipari cégek, miközben a Bear Stearns közel három százalékkal drágult, miután a milliárdos befektető Joseph Lewis növelte részesedését a társaságban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!