A kamatdöntésre vár Amerika

Nem mutattak számottevő elmozdulást a főbb amerikai részvényindexek pénteken, a Dow minimális többletet, a Nasdaq 0,1 százalékos veszteséget ért el.
NAPI Online, 2007. december 8. szombat, 10:47

A befektetők már a december 11-i Fed-kamatdöntést várják, a szakemberek szerint a 25 bázispontos lazítás biztosra vehető, az 50 pontos vágás esélyeit azonban csökkentette a vártnál jobb munkaerőpiaci jelentés: a munkanélküliségi ráta a várt, 0,1 százalékpontos növekedés helyett 4,7 százalékon maradt novemberben, míg a nem mezőgazdasági ágazatokban a prognosztizált 80 ezerrel szemben 94 ezer új munkahely jött létre. Az egyes részvényeket érintő események közül érdemes megemlíteni a Merrill Lynch elemzését, amiben a lakossági fogyasztás lassulását prognosztizálta, lejtőre küldve ezzel a hitelkártya-kibocsátókat: az American Express például több mint négy százalékkal esett. A süllyedő olajárnak betudhatóan ugyancsak gyengültek az olajipari cégek, miközben a Bear Stearns közel három százalékkal drágult, miután a milliárdos befektető Joseph Lewis növelte részesedését a társaságban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 
www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .