Borongós hangulatban folyt a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén. Bár tegnap Amerikában emelkedtek az árfolyamok, mára mindenhol az eladók vették át az irányítást. A BUX 0,8 százalékos visszaesésében a Mol részvénye játszott főszerepet, miután arról jelentek meg hírek, hogy Hernádi Zsolt jó eséllyel nem tudja elhagyni az országot, a magyar kormány pedig az INA-részvények eladásának megvizsgálását kérte a Mol vezetésétől.

Ilyen hírek mellett kisebb csoda, hogy csak 1,9 százalékos csökkenést szenvedtek el az olajpapírok, hiszen az INA jelentős szerepet játszik a Mol-csoport kitermelésében, kiesésének lehetősége nagyobb pánikot is okozhatott volna. A visszaesést tompította brókerek szerint, hogy többen most zárták korábban nyitott eladási pozícióikat, ami vételeket generált. A napi mélypont 15600 forint volt, ahol egy többször tesztelt támasz húzódik, ez is segíthette az olajpapírt. A záróár végül 15700 forint lett, a forgalom a szokásosnál magasabb volt, meghaladta a kétmilliárd forintot.

Kisebb mértékben, 0,74 százalékkal értékelődött le az OTP, a bankpapírral kapcsolatban nem jelentek meg cégspecifikus hírek, az általános hangulat húzta lefelé, a záróár 4297 forint lett. Ismét élénk volt a Richter kereskedése, a befektetők tényként kezelik az MSCI-indexekbe való visszakerülést, és lényegében már most elérte azt az árszintet, amit november végére lehetett várni, amikor az indexkövető alapok részéről a tényleges kereslet megjelenik. Az árfolyam 3960 forinton is járt, a nap végén 3930 forintot adtak érte.

A Magyar Telekomnál az esésre és az emelkedésre is találtak érvet a befektetők, így az árfolyam végül maradt 310 forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!