Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A SSD egy német jog szerinti speciális finanszírozási forma (adósságlevél). A finanszírozás 3 és 7 év közötti lejáratú részletekből áll, amelyekkel a Mol összességében kedvező, 5,2 éves átlagos futamidőt ért el. A társaság ezzel a tranzakcióval új befektetőket tudott elérni, és tovább diverzifikálta finanszírozási forrásait - írta az MTI.

A SSD tranzakció szervezői a Commerzbank Aktiengesellschaft, az ING Bank, a Branch of ING-DiBa AG és a Raiffeisen Bank International AG voltak.

A Schuldschein finanszírozási formát a kötvény és a hitel hibridjének szokták nevezni. Hitel azért, mert az ügyfél a finanszírozásban részt vevő pénzintézetektől bilaterális formában megkapja az adott finanszírozási összeget, szervezésének formája ugyanakkor a kötvényre hasonlít (könyvépítés).

A Schuldschein finanszírozási forma a német/osztrák pénzintézetekben már lassan egy évszázada használatos, ezért alkalmazásakor a német jog az irányadó. Ettől függetlenül minden országban, ahol használják, előtte jogvéleményt kell alkotni róla. Ez a magyar alkalmazás előtt is megtörtént, ami biztosítja, hogy a magyar jognak is megfelelő az alkalmazása. Az MTI úgy tudja, a Mol a felvett összeget általános vállalati célokra fogja fordítani.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!