Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1-en kifejtette, a bizonytalan nyitás után enyhe optimizmus lett úrrá a magyar és a nyugat-európai részvénypiacokon, sőt az amerikai nyitást is ez jellemzi. A BUX index 0,2, a német DAX index 0,3 százalékkal emelkedett, sőt, az amerikai piac 0,4 százalékos növekedéssel még jobban teljesít. A forgalom átlagos volt a BÉT-en.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden nyilvánosságra hozott jelentésének semleges volt a fogadtatása a szakértő szerint. A jövő évre vonatkozó 3,6 százalékos növekedési előrejelzés minimálisan magasabb a piaci várakozásoknál - az Erste például 3,4 százalékos növekedést vár 2017-re -, így nem is volt igazán jelentős piacmozgató hatása. Az inflációs előrejelzést a várakozásoknak megfelelően picit felfelé módosították a várt gyorsabb mértékű gazdasági növekedéssel összhangban, de ez sem okozott komolyabb meglepetést a piac számára - mondta.

A Mol 0,82 százalékkal, 20 790 forintra erősödött, 3,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 0,51 százalékkal, 8238 forintra csökkent, forgalmuk 2,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,61 százalékkal, 488 forintra esett, forgalma 383,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 0,88 százalékkal, 6165 forintra nőtt, forgalmuk 3,3 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!