A vezető részvények közül a délelőtt óta határozott emelkedést felmutató Mol teljesített a legjobban, a jegyzés 1,2 százalékkal 26 005 forintra hízott. Más tekintetben viszont az OTP-nek jutott a főszerep, hiszen a bankpapírok adták a tőzsde 26,1 milliárdos forgalmának közel kétharmadát. Az OTP-részvények egyébként nem követték a brit Northern Rocknak dobott állami mentőöv hírére felfelé korrigáló európai szektortársakat, és további, 0,2 százalékos gyengüléssel 9050 forinton zártak. A vesztesek közé iratkozott fel a Richter is, bár a 0,3 százalékkal 37 100 forintra gyengülő gyógyszergyári részvény többször próbálkozott némi többletet összeszedni. Erősödött viszont a napközben jobbára a zöld tartományban mozgó Telekom, 0,3 százalékkal 950 forintra. Az Egis nem követte szektortársát, a 22 620 forintos záróár 0,5 százalékos többletet takart. Az FHB délnek vette az irányt, 1,7 százalékkal 2035 forintra esett úgy, hogy a kereskedés során mindvégig 2050 forint alatt mozgott. A Danubius ezzel szemben pontosan 1 százalékkal 9610 forintra erősödött, de vastagodott a Rába is, 0,4 százalékkal 2480 forintra. Technológiai fronton csak Synergon záróára tért el a hétfőitől, a jegyzés 0,2 százalékkal 1698 forintra kúszott fel. A nap vesztese - közel 2,3 millió darabos, azaz 240 millió forintos forgalom mellett - a 7,9 százalékkal 105 forintra zuhanó Humet lett. A legnagyobb, 9,6 százalékos nyereséget a likvidnek aligha nevezhető, a keddre rendelt 135 darabos kötésszámot már a kereskedés első perceiben letudó Agrimpex-papírok mutatták fel. Megélénkült viszont az Orco-részvények piaca, az ingatlanfejlesztő papírjai 32 millió forintos forgalomban 1,9 százalékkal 27 000 forintra ugrottak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!