A vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója szerint a nap legizgalmasabb híre az a bejelentés volt, amely szerint a korábban vártnak több mint duplája a kitermelhető készlet a kurdisztáni régióban elhelyezkedő Shaikan blokkban, ahol a Mol részesedéssel rendelkezik. Az olajipari vállalat részvényeinek árfolyama jelentősen emelkedett a nap folyamán, és a papír tartotta pluszban a hazai részvényindexet - mutatott rá.

A szakértő szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdai kijelentését a bankok hitelezési aktivitásának fokozásáról a befektetők egy része úgy értelmezte, hogy az akár szankciókat is jelenthet. A bizonytalan, inkább negatív hangulat lehet az oka az OTP kisebb gyengülésének.

A Mol 2,21 százalékkal 12 490 forintra erősödött, 3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 0,7 százalékkal 5370 forintra esett 1,7 milliárd forintos forgalmat követően. A Magyar Telekom árfolyama 0,5 százalékkal 388 forintra csökkent, forgalma 134,0 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 0,1 százalékkal 4460 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!