A Mol 1,9 százalékkal, 16 725 forintra erősödött, 2,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 1 százalékkal, 7380 forintra nőtt, forgalmuk 3,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 470 forintot ért, forgalma 372,1 millió forint volt.

A Richter-papírok kurzusa 0,7 százalékkal, 5560 forintra csökkent, a részvények forgalma 2,3 milliárd forintot ért el.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint pozitív hangulat uralkodott a tőzsdén, a Mol volt a keddi kereskedés nyertese. Elmondta: a háttérben az húzódik meg, hogy még mindig erősen hatnak az Európai Központi Bank (EKB) mennyiségi, lazító intézkedései, ráadásul a piac várja, hogy az EKB csütörtöki kamatdöntő ülésén Mario Draghi, az EKB elnöke hogyan értékeli az európai piacok alakulását. A világban továbbra pénzbőség van, így a befektetők kedvelik a feltörekvő piacok papírjait, emiatt élénken érdeklődnek a magyar részvények iránt is.

Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője az M1-en kifejtette: a vezető részvények közül bár az OTP is tudott emelkedni, de a Mol teljesített a legjobban, a Richter gyengült, a Magyar Telekom stagnált. Az elemző szerint a pozitív nemzetközi hangulatnak köszönhetően a BUX kifejezetten jól szerepelt. Európában is emelkedtek a tőzsdék, a DAX index 2,27 százalékot tudott erősödni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!