A vezető részvények közül egyedül a Mol zárt veszteségben. Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője az MTI-nek elmondta: tipikus hétfői nap volt a BÉT-en. Alacsony forgalom mellett nem volt érdemi elmozdulás, jellemzően a pénteki záróárfolyamon fejezték be a kereskedést a magyar részvények.

A szakértő szerint "immúnis" lett a nemzetközi hangulatra a BUX, sem felfelé, sem lefelé nem követte a trendeket. Míg a német DAX-index bő egy százalékos pluszban volt hétfőn, a magyar tőzsdemutató csak enyhén tudott emelkedni.

A Mol 0,2 százalékkal 14 725 forintra esett 1,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP 0,1 százalékkal 5750 forintra erősödött, a papírok forgalma 1,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 1,2 százalékkal 411 forintra drágult 228,6 millió forintos forgalomban. A Richter-papírok árfolyama 0,1 százalékkal 4500 forintra emelkedett, a részvények forgalma 645,2 millió forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!