Tokióban a Nikkei-225 index 0,30 százalékos, 47 pontos csökkenéssel, 15 539 pontra gyengült, de heti szinten 1,42 százalékkal erősödött. Pénteken az acélgyártással és a bányászattal foglalkozó cégek részvényárfolyamai csökkentek a legjobban.

Szöulban a Kospi index 0,61 százalékkal, 12,49 ponttal, 2056 pontra erősödött, heti szinten viszont 0,3 százalékkal csökkent. A pénteki kedvező piaci hangulat kialakulását a jó csütörtöki amerikai makrogazdasági adatok segítették.

Sydneyben az S&P/ASX-200 index 0,12 százalékos, 6,74 pontos növekedéssel, 5645 ponton végzett, heti szinten 1,4 százalékkal erősödött. A Santos Ltd olajipari cég kedvező vállalati eredményekről számolt be és ez erősítette az ausztrál részvényárfolyamokat.

A tokiói tőzsdezárás után még nyitva tartó kínai piacokon növekedtek a részvényárfolyamok. A sanghaji tőzsde 0,17 százalékkal, a hongkongi 0,40 százalékkal erősödött reggelre.

Hongkongban a fontosabb kínai bankok részvényárfolyamai nőttek, és a többségében állami tulajdonban levő China Mobile telekommunikációs cég papírjai iránt is nagy volt az érdeklődés, miután arról jelentek meg hírek, hogy új médiacéget hoz létre, amely magánbefektetők számára is nyitott lesz.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!