Európában a legtöbbet a bankszektor faragta le az indexekből, a nagy pénzintézetek, mint az UniCredit, a Credit Suisse és a Barclay's több százalékot veszítettek árfolyamukból. A pesszimistábbak szerint a bátorító adatok ellenére a világgazdaság jelenleg még nem tart a fellendülésnél. A pénteki, vártnál rosszabb amerikai fogyasztói adat hatása áthúzódni látszik a hét elejére is, ráadásul a japán gazdaság második negyedéves GDP-adata is elmaradt a várakozásoktól. Igaz, kora délután a New York-i Fed feldolgozóipari mutatója némi bizakodást csempészett a parkettre, ám csak alig érzékelhető módon. Az összeurópai FTSEurofirst 300-as indexe is gyengült, méghozzá július 29 óta a legalacsonyabb szintre, míg a gyengülés mértéke legutóbb július 2-án volt hasonló a hétfőihez. A londoni Footsie 1,5, a frankfurti DAX 2, a párizsi CAC 40 index pedig 2,2 százalékkal került lejjebb a hét első tőzsdenapján.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!