Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője az MTI-nek elmondta: szerdán erős makroadatok jelentek meg, főleg az amerikai kontinensről, ennek köszönhetően a vevők domináltak, és a vezető európai indexek a pozitív tartományban tudtak zárni.

A BÉT-en közepes volt a forgalom, a BUX közel 1 százalékos pluszban fejezte be a napot. Továbbra is a Richterről szól minden, mindenki szereti a gyógyszerpapírt - mondta Ballai Zoltán. Az üzletkötő szerint azáltal, hogy a Richter megkapta az engedélyt a cariprazine forgalmazására, nagyon nagy piac tárul ki előtte a tengerentúlon az Allergan és a Pfizer egyesülése után, ha valóban meg tudnak állapodni 2016 második felében. Erre spekulálnak a magyar befektetők is - tette hozzá.
A Pfizer hétfőn jelentette be az Allergan bekebelezését egy 160 milliárd dolláros, az egészségügyi ágazatban valaha történt legnagyobb akvizíció keretében.

A többi vezető magyar részvény nem tudott lépést tartani a Richterrel. Az OTP 6000 forint környékén tetőzni látszik, már hatodik kereskedési napja e szint környékén tartózkodik. A Mol és a Magyar Telekom esetében nem történt említésre érdemes dolog - mondta Ballai Zoltán. A Mol 160 forinttal, 1,19 százalékkal 13 650 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban.
Az OTP-részvények ára nem változott 6030 forintot ért, forgalmuk 4,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,74 százalékkal 404 forintra csökkent, forgalma 194,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 140 forinttal, 2,64 százalékkal 5440 forintra nőtt, forgalmuk 3,4 milliárd forintot ért el. A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1624,05 ponton zárt szerdán, ez 9,04 pontos, 0,55 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!