Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ) határozottan tiltakozik a sajtóban "lex Mol" néven emlegetett, hivatalos nevén "a közellátás biztonsága szempontjából kiemelkedő jelentőségű vállalkozásokat érintő egyes törvények módosításáról" szóló törvénytervezet ellen, a szövetség szerint esetleges országgyűlési elfogadása alapjaiban rengetné meg a magyar tőkepiacot. "Az állami propaganda szerint a stratégiainak nevezett társaságok nemkívánatos felvásárlással szembeni védelmét szolgáló, igazából azonban kizárólag alig egy tucat cégvezető jelenlegi beosztásának bebetonozását célzó törvénytervezet nem csak tényleges tartalmában, de eszközrendszerében is elfogadhatatlan a magyar tőkepiac kisbefektetői számára." - olvasható a közleményben. A TEBÉSZ elfogadhatatlannak tartja, hogy egy nyilvános részvénytársaságban - bármilyen indokra hivatkozva - a menedzsmentnek olyan korlátlan jogai legyenek, amelyek akár a tényleges tulajdonosok ellenében is lehetőséget biztosítana számára a cég korlátlan irányításának megszerzésére anélkül, hogy ehhez rendelkezne a tényleges tulajdonosok aktív beleegyezésével. A TEBÉSZ álláspontja szerint, a törvénytervezetnek mind a tényleges célja, mind pedig a tartalma ellentétes a Magyar Köztársaság gazdasági berendezkedésével, és az Európai Unió alapszerződésének a tőke szabad áramlását kimondó alapelvével. A TEBÉSZ felkéri Gyurcsány Ferencet, hogy a hazai tőkepiac aktív védelme és a nemzetközi tőkepiac megnyugtatása érdekében a kormány azonnali hatállyal vonja vissza "a közellátás biztonsága szempontjából kiemelkedő jelentőségű vállalkozásokat érintő egyes törvények módosításáról" szóló törvénytervezetét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!