Ám ez már nem segített az európai börzéken: London 2,1 százalékos zakóval zárta a napot, Frankfurt 1,2 százalékos eséssel megúszta, Párizs 1,9 százalékot zsugorodott. A legjobban a madridi IBEX jött ki a borúlátásból, hisz csak 0,9 százalékos veszteséget szedett össze a nap végére.

Durván estek a bankpapírok: Londonban HSBC 2,6 százalékkal, a Barclays 1,3 százalékkal, a Lolyds 0,8 százalékkal lett olcsóbb. Párizsban a Societe Generale és a Credit Agricole 2-2 százalékot szedett össze,lefele. Az USA-ban a JP Morgan 0,9 százalékkal esett, amiben nem kis részt szerepet játszott, hogy a bank részese volt az USA eddigi legnagyobb önkormányzati csődjének. A Samsung újabb pert nyert az Apple szemben, így az amerikaiak nem értékesítheti majd az USA-ban egyes okostelefonjait és táblagépeit. Az Apple árfolyama egy százalékot esett, ami nem is rítt ki a IBM, Caterpillar vagy épp a General Electric részvényei közül, amelyek szintén egy százalékot estek külön hírek nélkül is.

Frankfurt sem bírta a tempót, ott nem a bankok bukták a legnagyobbat, hanem a BASF vegyipari konszern 2,7 százalékkal, illetve az Allianz 2,5 százalékkal.

Az amerikai kereskedés félidejében a mindhárom tőzsdei mutató - Dow,Nasdaq, S&P 1,1 százalékos mínuszban álltak. Az arany a rossz hírek hatására kemény hat dollárral drágult - így 1402 dollár volt unciánként és némi meglepetésre a WTI olaj ára is nőtt 44 centtel 93,7 dollárra.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!