A pénteki kereskedés elején az vezető európai indexek közül a CAC-40 0,9, a DAX 0,8 a FTSE 100 0,7 százalékos emelkedéssel indult. A szárnyalás folytatódott, jelenleg London 0,95, Párizs 1,15, Frankfurt pedig 1,23 százalékos pluszban áll. A londoni parkett hétfőn a nyári Bank Holiday miatt zárva lesz. A L'Oreal 9,5 százalékot ugrott az első órákban, várakozásoknak megfelelő profitvisszaesése, növekvő árbevétele, illetve a Merill Lynch és a UBS általi felminősítése miatt. A francia Carefour kiskereskedelmi lánc pedig 2,7 százalékkal került tegnapi záró ára fölé, bejelentése szerint tartani tudja 2009-es terveit - annak ellenére, hogy a tavalyi 746,5 millió eurós profit után 58,1 millió euró veszteséget termelt az idei első félévben. A legjobban a bányavállalatok szektora az elmúlt napok aktív profitkivéte után újra jól forgott: a Xstrata 4, a BHP Billiton 1,3, a Rio Tinto 1,3 százalékos emelkedést produkált az első órában. Az Independent News & Media 11,5 százalékos szárnyalást hajtott végre, a kötvényesekkel folytatott refinanszírozási tárgyalások előrehaladásáról tett bejelentését követően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!