A Mol részére a TVK törzsrészvényei közül 1 028 926 részvényt - a közkézhányad 82,4 százalékát - ajánlottak fel érvényesen megvételre. A Mol Nyrt. a felajánlott részvényeket elfogadja és a nyilvános vételi ajánlattételt eredményesnek minősíti - olvasható a BÉT honlapján közzétett tájékoztatásban.

Az MTI korábban beszámolt arról, hogy a Mol január 13-án részvényenként 4984 forinton önkéntes nyilvános vételi ajánlatot tett a TVK által kibocsátott, névre szóló, szavazati jogot megtestesítő, a Mol által még nem birtokolt törzsrészvényekre.

Az ajánlati időtartam kezdőnapja február 4., zárónapja március 5. Az önkéntes nyilvános vételi ajánlat során lebonyolítóként az UniCredit Bank Hungary Zrt., társ-lebonyolítóként az Equilor Befektetési Zrt. járt el.

A Mol korábban a TVK 94,86 százalékos többségi tulajdonosa volt. Az ajánlat sikeres lezárását követően a Mol élni kíván vételi jogával az összes, tulajdonába nem került részvényre, ez pedig a részvények automatikus kivezetését eredményezi a Budapesti Értéktőzsdéről.

A 4984 forintos ajánlati ár a TVK 2013. évi, nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerinti, konszolidált éves beszámolója alapján megegyezik az egy részvényre jutó saját tőke értékével. Ez magasabb, mint a részvények 180 napos, forgalommal súlyozott átlagára (4488 forint), illetve meghaladja a 360 napos átlagárat is (4215 forint).

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!